Rogaland er best på verdiskaping

I en nasjonal oversikt fra Bisnode kommer det frem at Rogaland er best på verdiskapning i Norge. Selskaper i Rogaland sto for 33 prosent av det samlede resultatet på 1160 milliarder kroner i norske bedrifter i fjor, mot Oslos 30 prosent, skriver Dagens Næringsliv som har fått tilgang til disse tallene.
 

Undersøkelsen viser at selskapene i Rogaland har tett på to millioner ansatte og en omsetning på om lag 6000 milliarder kroner i 2018. Tallene er basert på 300.000 regnskaper eller vel 97 prosent av alle aksjeselskapene i Norge. 

"Stavangerregionen skal være storbyregionen med størst konkurransekraft og verdiskapingsevne i landet. Dette er hovedmålsettingen i Strategisk Næringsplan for Stavangerregionen og en ambisjon som skal stå seg i både gode og dårlige tider. Akkurat nå er tidene gode for energinæringen og vi slår Oslo-regionen. På sikt vil tidene bli mer krevende. Da trenger vi et bredere næringsgrunnlag  - det vil si flere bein å stå på  - for å kunne opprettholde arbeidsplasser, konkurransekraft og verdiskapingsevne. Greater Stavanger arbeider hardt for å bidra til en slik omstilling for næringslivet i regionen gjennom blant annet satsing på utvikling av regionale næringsklynger, styrking av innovasjon og entreprenørskap, bidrag til internasjonalisering og eksportmuligheter, samt bidrag til opprettholdelse av et internasjonalt flyrutetilbud ved Sola flyplass" sier Kristin Reitan Husebø, Direktør i Greater Stavanger

Les hele saken fra Dagens Næringsliv her 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer