Mat-nettverket Délice arrangerer Chef Challenge under Nordic Edge Expo

Under årets Nordic Edge Expo 24-25. september vil 7 kokker fra mat-nettverket Délice i samarbeid med ISS/Stavanger Forum og matregionen Rogaland ta på seg utfordringen med å lage og servere sunn, bærekraftig mat laget av lokale råvarer, mens de samtidig begrenser plast- og matavfallet.

Maten i MICE markedet bærer lite lokalt preg.

Alle destinasjoner er ute etter å tiltrekke seg MICE-arrangementer. Disse store arrangementene bringer god forretning til hotell og konferansesentre, men ikke alltid til den lokale matindustrien. Ofte velges gode lokale råvarer bort til fordel for billigere alternativer uten lokalt preg.

Å tilby en god lunsj laget på lokale råvarer kan være den eneste anledningen til å vise frem byens identitet og matkultur for disse MICE-besøkende, som har veldig lite tid til å oppleve byen. Dette måltidet kan positivt påvirke den totale opplevelsen av et MICE arrangement og samtidig gi dem et inntrykk av hva byen har å tilby av spennende matkultur.

«Utfordringen ligger i å lage et lunsjtilbud til store arrangement på en smart måte, slik at det er godt, bærekraftig, produsert på lokale råvarer samtidig som det er lett for arrangement deltakerne å spise» sier May Endresen, Mulighetsutvikler i Greater Stavanger. 

Arrangerer Chef Challenge som en del av løsningen

Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune er gjennom Stavanger by medlem av det internasjonale matbynettverket Délice, som har som formål å dele erfaring og kunnskap omkring mat og gastronomi for å fremme sin region. Nettverket har 30 byer fra 4 kontinenter som medlemmer. Délice vil i år avholde sin årskonferanse i Stavanger, og Region Stavanger, Norsk hotellhøgskole (UiS) og Gladmat med Rogaland fylkeskommune i spissen har i tett sammarbeid med Nordic Edge tilrettelagt for å kunne arrangere Délice Chef Challenge som en del av konferansen.

«Vi ønsker å vise at det lar seg gjøre å tenke smart omkring mat under store arrangementer, og samtidig profilere lokal matkultur og råvarer. Derfor satte vi i gang dette arrangementet som en del av vår årskonferanse» sier May.

Kokker fra 7 Délice byer har blitt invitert til å opptre under Nordic Edge Expo for å tilberede kvalitative, sunne og lokale måltider til utstillingsdeltakerne. I tillegg vil alle de 7 konseptene for Délice Food Challenge være en del av mattilbudet for deltakerne på Nordic Edge Expo.  

Billetter til Nordic Edge Expo kan kjøpes her

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer