Greater Stavanger på Arendalsuka

Arendalsuka er blitt Norges viktigste politiske «festival», og markerer den politiske sesongåpning etter ferien. I år dro Greater Stavanger sammen med en rekke samarbeidspartnere til Arendal for å synliggjøre noen av spørsmål hvor vår region har noe å bidra med, og som er viktige på den nasjonale agendaen.

Stavanger Smart Region på Smartskuta 

I samarbeid med Universitetet i Stavanger, Nordic Edge, Stavanger kommune, Sandnes Kommune og Gjesdal kommune hadde seilskuta Caroline af Sandnes vertskapet for Stavanger Smart Region under årets Arendalsuke.
Seilskuta dannet rammene for en regional møteplass hvor sentrale organisasjoner, politikere, bedrifter og enkeltpersoner møttes og diskuterte smartby, samarbeid, næringsutvikling og utvekslet erfaringer. Greater Stavanger arrangerte sammen med Haugaland Vekst frokostmøte på skuta hvor aktivitetene til de respektive organisasjonene ble presentert. 

Flere priser til Stavanger regionen

Stavanger regionen markerte seg sterkt under uka med hele tre tildelte priser. Stavanger stakk av med Mobilitetsprisen – en kåring av Norges smarteste by, og prisen Norges El- bil hovedstad for sin tilrettelegging for el-bil skiftet. I tillegg ble Stavanger kommune kåret til Norges best klimatilpassede kommune på bakgrunn av en nasjonal kartlegging utført av If og CICERO Senter for klimaforskning.  

Paneldebatt: fra olje og gassnasjonen til energilandet.

Næringsforeningen Stavanger-regionen, Norwegian Energy Solutions, Nysnø Klimainvest AS, Greater Stavanger og Universitetet i Stavanger var sammen om en paneldebatt som satte søkelyset på den transformasjonen og de mulighetene som ligger i energisektoren, med utspring i olje og gass sektoren. Les mer om paneldebatten og deltakerne synspunkter på dette her 

 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer