Nyhetsarkiv

Gode resultater for årets Norway2OTC

Spørreundersøkelsen for årets delegasjonsreise til OTC i Houston er nå ferdig. Resultatene viser svært fornøyde delegater med høy måloppnåelse. Hele 97,5 % av delegatene oppgir å ha oppnådd sin målsetting på en god, svært god eller særdeles god måte. I tillegg opplyser 51,8% at reisen ledet til konkrete kontrakter eller avtaler.

Les mer

Nå skal regionen bli enda smartere sammen

Greater Stavanger arrangerer Norges første smartbyskole slik at den smarte regionen kan bli enda smartere.

 

Les mer

Norway2OTC frokostmøte

Statssekretær åpnet årets frokostmøte under OTC med å peke på de store mulighetene og utfordringene energibransjen står ovenfor.

Les mer

Regional helsestudietur til Houston og Austin

En vellykket utvikling av Ullandhaugområdet med bygging av nytt sykehus og styrking av helsefaglige utdanninger kan gi synergier og muligheter både innen utdanning, forskning og næringsutvikling innen helsenæringene. En slik styrking av regionens tyngde som senter for helseutdanning, forskning og innovasjon, vil kunne bidra til en viktig diversifisering av næringsgrunnlaget i Stavangerregionen.

Les mer

Regional deltakelse på verdens største industrimesse

I begynnelsen av april besøkte Greater Stavanger Hannover-messen hvor digitalisering, industri 4.0, innovasjon, robotikk og mobilitet var sentrale tema. 
 

Les mer

Internasjonal interesse for regionens verdiskaping av petroleumsressurser

Som en del av Petrad sitt kurs om norsk petroleumssektor arrangerte Greater Stavanger en safari i Stavanger-regionen for deltakere fra syv afrikanske land. Målet var å vise hvordan regionen har klart å skape arbeidsplasser og velferd fra 1965 når første lisens ble tildelt. 

Les mer

Ny flyrute til London

Flyselskapet Wizz Air har i dag annonsert ny rute til London Luton (LTN) fra Stavanger lufthavn Sola. Oppstart av ruten er i midten av september 2019. Flyruten har fire ukentlige avganger: mandag, onsdag, fredag og søndag. 

Les mer

Lær å vokse av de beste- MIT Reap Scale-up Summer School 2019

Vil du og din bedrift lære de aller beste om hvordan dere kan skape vekst?Nå får du muligheten til å være med på fire intense dager sammen med den internasjonalt anerkjente Bill Aulet fra Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship.

Les mer

Regionens næringsliv gir innspill til regjeringens dronestrategi

Greater Stavanger har ledet arbeidet med å gi et felles innspill fra sentrale aktører i regionen til regjeringens dronestrategi. Formålet er at innspillet skal være nyttig i det videre arbeidet og at Stavangerregionen kan være tettere involvert når veien videre skal utredes.

Les mer

Norske muligheter i Hannover

Rogaland Fylkeskommune, Haugaland Vekst og Greater Stavanger inviterer til felles delegasjonreise  I forbindelse med Hannovermesse 2019. 1.-5. april. Men vær rask, påmeldingsfristen går ut 1. februar.

Les mer

Mulighetsterminalen avvikles

Mulighetsterminalen i Stavanger har hjulpet mange jobbsøkere siden åpningen i 2015. Nå er arbeidsledigheten i regionen redusert, og tilbudet avvikles ved utgangen av 2018.

Les mer

Studietur for å styrke satsingen innen robotikk og automasjon

Greater Stavanger, sammen med Creator, Forus Næringspark og Sprettert, arrangerte 22.- 23. november studietur til København og Odense for å lære og bli inspirert av hvordan de har valgt å organisere samarbeidet mellom industri, oppstartsmiljøer og akademia innenfor områdene automasjon og robotikk. 

Les mer

Nytt analyseverktøy viser gode utsikter

Telemarksforskning har på oppdrag for Greater Stavanger utarbeidet en helt ny attraktivitetsanalyse for Stavangerregionen. Attraktivitetsanalysen er sammensatt av analyser innenfor temaer som arbeidsplassutvikling, sysselsetting, befolkningsutvikling, boligbygging, utdanningsnivå, verdiskaping, lønnsomhet og nyetableringer.

Les mer

To nye næringsklynger i regionen

Siva, Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge annonserte 8.november at Norwegian Energy Solutions og Norwegian Offshore Wind er tatt opp i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters. 

Les mer

Stor suksess for første kull i Ocean of Opportunities

I slutten av oktober ble investordagen i vekstprogrammet Ocean of Opportunities gjennomført og det markerte også avslutningen for bedriftene i årets kull. Flere av selskapene har i løpet av programmet sikret seg investorer og i januar er det klart for ny runde med vekstprogrammet.

Les mer

Stor interesse fra regionen for Smart City Expo World Congress

Regionen stiller sterkt under årets smartbymesse og konferanse i Barcelona. Over 50 representanter fra offentlig sektor, privat næringsliv og akademia er med når Greater Stavanger arrangerer delegasjonsreise til det verdensledende arrangementet for smarte byer. I tillegg besøker også fellesnemda fra Nye Sandnes konferansen.

Les mer

Ny direkterute til Edinburgh

Den nye helårsruten tar deg direkte til den skotske hovedstaden fire ganger i uken med oppstart mai neste år. 

Les mer

Redusert arbeidsledighet i september

Andelen helt arbeidsledige i Rogaland ble redusert fra 2,8 prosent til 2,6 prosent fra august til september i år. Fra september i fjor er nedgangen i antall helt arbeidsledige redusert med 26 prosent, tilsvarende 2.254 personer.

Les mer

Oljeforskning skal hjelpe hjertepasienter

Forskning fra olje- og gassnæringen brukes til å simulere hvilke hjerteoperasjoner som gir best resultat for pasienten.

Les mer

Ny konferanse om samarbeid mellom olje og medisin

Velkommen til aller første utgave av konferansen PUMPS & PIPES NORWAY 2018 den 17.-18. oktober 2018 på Sola Strand Hotel. Denne nye konferansen er en arena hvor fagfolk fra industrien og helsesektoren kan dele kunnskap og utfordringer for å skape innovasjon og ikke minst nye forretningsmuligheter. Temaet for konferansen er "IGNITING TECHNOLOGY TRANSFERS".

Les mer
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer