Vil etablere medieby i Stavanger

Aftenbladet, NRK Rogaland, Mediafarm, Mediability og Screen Story har skrevet under på en intensjonsavtale om samlokalisering i Stavanger. Projektet er også støttet av Lyse, og prosjektleder for klyngen er Felix Laate i Greater Stavanger. 

Medieklyngen i Stavanger ble dannet i 2019 som en del av NCE Media Bergen, og har siden jobbet for å knytte medie- og teknologimiljøet i regionen tettere sammen. Intensjonen om en samlokalisering har vært ønsket lenge, og nå tar flere av klyngemedlemmene skrittet videre og signerer en avtale. 
"Mediebyen må være synlig og tilgjengelig for publikum. Vi vil styrke mediemangfoldet og være en god møteplass både for publikum og bransjen", sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen.

Planen er å flytte sammen i Stavanger sentrum i løpet av 2023. 
På nåværende tidspunkt er det de fem bedriftene som har signert avtalen som vil flytte sammen, men målet er ifølge Christensen å få med flere store og små bedrifter inn i mediebyen. 
"Det er bra for tradisjonelle medier å knytte seg enda tettere sammen med medieteknologimiljøet. Da vil vi alle stå sterkere i en framtid som vi ikke vet så mye om", sier Christensen.  

Vil styrke regionen 
Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad tror en medieby tydeliggjør bedriftenes samfunnsoppdrag, samtidig som det kan trekke både arbeidskraft og studenter til regionen: "Her skal det foregå både forskning, foredrag og formidling, understreker han og håper samarbeidet også kan utløse prosjekter i samarbeid med andre klynger og institusjoner i regionen".

Annenita Bakker Schøyen i Mediafarm tror på klyngesamamrbeidet som en måte å styrke medie- og teknologimiljøet i regionen:
"Jeg har tro på at vi kan skape et medie- og teknologimiljø, som kan erobre nye markeder og styrke regionens evne til å møte endringer og konkurranse"

 

Les hele artikkelen i Aftenbladet og NRK Roglanad
 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer