Nyhetsarkiv

Greater Stavanger støtter åpning av område etter havenergilova

Olje- og energidepartementet har sendt forslag om åpning av tre områder for fornybar energi (vindkraft) til havs, og forslag til forskrift til lov om fornybar energiproduksjon til havs (havenergiloven) på høring med høringsfrist i oktober. 

Les mer

Næringsklynger fra Rogaland tatt opp i fornyet klyngeprogram.

Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster og tunnelklyngen Norwegian Tunnel Safety Cluster har fått ny status som Arena-Pro medlemmer i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters.

Les mer

Greater Stavangers Årskonferanse 2019

Årskonferanse er en av de viktigste arenaene for debatt- og kunnskapsdeling om næringsutvikling i Stavangerregionen. Onsdag 30. Oktober arrangerte Greater Stavanger Årskonferansen for 11 gang på Clarion Air hotell på Sola.   
 

Les mer

Havvindskonferansen 2019

Greater Stavanger har i samarbeid med Norwegian Offshore Wind Cluster arrangert Havvindskonferansen 2019. Konferansen ble avholdt 16 september i Oslo. Under konferansen ble rapporten Verdiskapingspotensialet knyttet til utviklingen av en norskbasert industri innen flytende havvind presentert.

Les mer

Rogaland er best på verdiskaping

I en nasjonal oversikt fra Bisnode kommer det frem at Rogaland er best på verdiskapning i Norge. Selskaper i Rogaland sto for 33 prosent av det samlede resultatet på 1160 milliarder kroner i norske bedrifter i fjor, mot Oslos 30 prosent, skriver Dagens Næringsliv som har fått tilgang til disse tallene.
 

Les mer

Ny flyrute til Krakow

Det Ungarske flyselskapet Wizz Air åpner ny rute fra Stavanger Lufthavn til Krakow i Polen. Ruten har oppstart i august 2020 med avganger: tirsdag, torsdag og lørdag.  
Flyselskapet utvider også antall avganger for sin Gedansk rute fra 5 til 7 avganger i uken. 

«Vi opplever økt aktivitet og optimisme i regionen, og det er derfor gledelig å se at utenlandske selskaper satser i regionen vår. Wizzair er allerede en stor aktør på Sola, og vokser nå betydelig med ny rute til Krakow og daglige avganger til Gdansk. Reiseglade rogalendinger får et bedre rutetilbud, men det øker først og fremst tilgjengeligheten og attraktiviteten for regionen vår» sier prosjektleder for flyruteutvikling i Greater Stavanger, Thomas Bergeland.

Biletter ligger for salg på https://wizzair.com

 

Les mer

Mat-nettverket Délice arrangerer Chef Challenge under Nordic Edge Expo

Under årets Nordic Edge Expo 24-25. september vil 7 kokker fra mat-nettverket Délice i samarbeid med ISS/Stavanger Forum og matregionen Rogaland ta på seg utfordringen med å lage og servere sunn, bærekraftig mat laget av lokale råvarer, mens de samtidig begrenser plast- og matavfallet.

Les mer

Fra olje og gassnasjonen til energilandet

Næringsforeningen Stavanger-regionen, Norwegian Energy Solutions, Nysnø Klimainvest AS, Greater Stavanger, Universitetet i Stavanger arrangerte under Arendalsuka en paneldebatt hvor formålet var å sette søkelyset på den transformasjonen og det muligheten som ligger i energisektoren, med utspring i olje og gass sektoren.

Les mer

Greater Stavanger på Arendalsuka

Arendalsuka er blitt Norges viktigste politiske «festival», og markerer den politiske sesongåpning etter ferien. I år dro Greater Stavanger sammen med en rekke samarbeidspartnere til Arendal for å synliggjøre noen av spørsmål hvor vår region har noe å bidra med, og som er viktige på den nasjonale agendaen.

Les mer

Forus-virksomheter imponerte statsråden

Fredag 9. august besøkte olje- og energiministeren Forus for å møte virksomheter med stor betydning for innovasjon og verdiskapning i olje- og energiverdikjeden.
Greater Stavanger og Næringsforeningen har gjennomført en omfattende arbeidsprosess for å kartlegge hvor energisektoren står i dag og fremtidsmuligheter. Nærmere 100 virksomheter har deltatt og gitt innspill, blant annet i form av rundborddiskusjoner.

Les mer

Ny direkterute til Manchester

SAS etablerer ny helårsrute til Manchester fra Stavanger lufthavn. Ruten vil operere to ganger i uken, mandag og fredag, og flys med Boeing 737. Oppstart for den nye ruten er 8 november.

Les mer

Gode resultater for årets Norway2OTC

Spørreundersøkelsen for årets delegasjonsreise til OTC i Houston er nå ferdig. Resultatene viser svært fornøyde delegater med høy måloppnåelse. Hele 97,5 % av delegatene oppgir å ha oppnådd sin målsetting på en god, svært god eller særdeles god måte. I tillegg opplyser 51,8% at reisen ledet til konkrete kontrakter eller avtaler.

Les mer

Nå skal regionen bli enda smartere sammen

Greater Stavanger arrangerer Norges første smartbyskole slik at den smarte regionen kan bli enda smartere.

 

Les mer

Norway2OTC frokostmøte

Statssekretær åpnet årets frokostmøte under OTC med å peke på de store mulighetene og utfordringene energibransjen står ovenfor.

Les mer

Regional helsestudietur til Houston og Austin

En vellykket utvikling av Ullandhaugområdet med bygging av nytt sykehus og styrking av helsefaglige utdanninger kan gi synergier og muligheter både innen utdanning, forskning og næringsutvikling innen helsenæringene. En slik styrking av regionens tyngde som senter for helseutdanning, forskning og innovasjon, vil kunne bidra til en viktig diversifisering av næringsgrunnlaget i Stavangerregionen.

Les mer

Regional deltakelse på verdens største industrimesse

I begynnelsen av april besøkte Greater Stavanger Hannover-messen hvor digitalisering, industri 4.0, innovasjon, robotikk og mobilitet var sentrale tema. 
 

Les mer

Internasjonal interesse for regionens verdiskaping av petroleumsressurser

Som en del av Petrad sitt kurs om norsk petroleumssektor arrangerte Greater Stavanger en safari i Stavanger-regionen for deltakere fra syv afrikanske land. Målet var å vise hvordan regionen har klart å skape arbeidsplasser og velferd fra 1965 når første lisens ble tildelt. 

Les mer

Ny flyrute til London

Flyselskapet Wizz Air har i dag annonsert ny rute til London Luton (LTN) fra Stavanger lufthavn Sola. Oppstart av ruten er i midten av september 2019. Flyruten har fire ukentlige avganger: mandag, onsdag, fredag og søndag. 

Les mer

Lær å vokse av de beste- MIT Reap Scale-up Summer School 2019

Vil du og din bedrift lære de aller beste om hvordan dere kan skape vekst?Nå får du muligheten til å være med på fire intense dager sammen med den internasjonalt anerkjente Bill Aulet fra Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship.

Les mer

Regionens næringsliv gir innspill til regjeringens dronestrategi

Greater Stavanger har ledet arbeidet med å gi et felles innspill fra sentrale aktører i regionen til regjeringens dronestrategi. Formålet er at innspillet skal være nyttig i det videre arbeidet og at Stavangerregionen kan være tettere involvert når veien videre skal utredes.

Les mer
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer