Storskala batteriproduksjon i Rogaland

New Kaupang og Investin inviterer 24. september i sammen med Rogaland fylkeskommune, Næringsforening i Stavanger-regionen til seminar innen battericelleproduksjon. Seminaret arrangeres hos Beyonder Battery Center

Sterkt økende bruk av elektrisitet gir stort behov for batteri til drift av biler, tungtransport, skipsfart og i industrien. 
Bedriftene i fylket vårt har lang erfaring med utvikling av teknologi for olje- og gassindustrien. Kombinert med nærhet til store kraftressurser som vann og vind og sterke logistikkruter til resten av Europa, har virksomheter i regionen gode muligheter til å ta en posisjon innen denne industrien. 
Den røde tråden på konferansen er å forstå verdikjeden innen battericelleproduksjon og identifisere muligheter til industriutvikling.        

  • Elektrifisering – status og fremtidige trender – batterier sin posisjon i dette bildet.
  • Hvilke muligheter har vi i Norge i dag, og hva skjer innen utvikling av batteriteknologi & produksjon samt bruksområder som skipsfart, kraftsystem og offshore vind? 
  • Battericelle/batteriproduksjon sett fra investering og infrastrukturutviklingsperspektiv.
  • Avslutningsvis vil vi få en spennende omvisning i Beyonder sin nye R&D lokalitet på Forus. 

Noen foredragsholdere er: 


Helena Berg – Libergreen. AB Libergreen 30 års erfaring med forskning og utvikling innen batterier og elektriske kjøretøy R&D. Dr. Helena Berg har de siste 10 år vært en av de ansvarlige for utvikling av elektriske biler hos Volvo. Arbeidet med innovasjon, strategi og konsulentvirksomhet innen avanserte batterisystemer. Hun er forfatter av boken “Batteries for Electric Vehicles: Materials and Electrochemistry”
Emma Nehrenheim – Northvolt. Emma er direktør for miljøsatsingen hos Northvolt, som utvikler og produserer lithium-ion battericeller og komplette battersystem for elbiler, tungtransport, gruvedrift og energibransjen.  
Svein Kvernstuen – adm dir i det lokale selskapet Beyonder skal produsere battericeller basert på eget patent og teknologi.
Tom Einar Jensen – adm dir i Freyr som har planer for storskala produksjon på flere lokasjoner i Norge

LAST NED PROGRAMMET HER

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Når du bruker vår nettside, sier du deg enig i vår bruk av disse.
OK Les mer