Hjem / Regionen / Energihovedstad

Energihovedstad

Stavangerregionen har i over 40 år ledet an i utviklingen av Norge som energinasjon.

Olje- og gassklyngen

Klyngen huser 35 olje- og gasselskaper. Den inneholder dessuten også 400+ oljeservice- og teknologiselskaper. Til sammen utgjør det en komplett verdikjede innenfor dette segmentet.

Norges største oljeselskap Statoil har hovedkontor på Forus i Stavanger. De aller fleste av de internasjonale operatørselskapene har også sine norske hovedkontorer i Stavanger-regionen. Noen av disse er BP, Total, ENI, ConocoPhillips og Shell.

Statlige organisasjoner som Petoro, Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet har også sine hovedkontor i Stavanger. Det samme gjelder Norsk olje og gass, bransjeorganisasjonen for oljeindustrien.

Den anerkjente utstillingen og konferansen ONS arrangeres annethvert år i Stavanger. ONS er en av verdens ledende energimøteplasser og hadde i 2014 over 90 000 besøkende. 

Fornybar energi
Olje- og energiselskapene som holder til i Norge har et sterkt internasjonalt ståsted som verdensledende innen HMS. Samtidig som de tradisjonelle energiselskapene trives i her regionen, ser vi nå en parallell økning i selskaper som satser på fornybar energi.

Mer info:


Birger Haraldseid

Mulighetsutvikler - Energi

   +47 90 89 31 86
 bh@greaterstavanger.com